Halloween-i programajánló I.

Halloween mindig is a kedvenc ünnepem volt. (és nem érdekel azok véleménye, akik nem akarják ünnepelni, mert nem magyar ünnep) Valószínüleg a gyermek éveimben produkált Scooby Doo mániámnak lehet hozzá köze, hogy mindig is imádtam ezt a kísérteties ünnepet. Nem is kis véletlen, hogy most indítottuk az oldalt (https://geekdomofhungary.com/2019/10/23/hello-world/), mivel szerettem volna a kedvenc halloween dolgaimról áradozni.

A hétvégi program ajánlónk első felvonásában a top 3 sorozatról olvashattok amit ajánlunk erre a hétvégére.

I. ajánlás: Sikoly

2015-ben az MTV sorozatot készített a híres slasher film https://hu.wikipedia.org/wiki/Sikoly_(film) franchise-ból. Amikor ezt a ajánlom nektek fontos megjegyezni, hogy az első 2 évadról beszélek mivel ezeknek van egy összefüggő, kerek története. A történet alapját az adja, hogy a sorozat eseményei előtt 20 évvel egy fizikai deformáltsággal született fiú bekattant és megölte több iskolatársát és 20 évvel ezek után valaki az ő maszkját használva most újra kezdi a gyilkosságokat.

Hogy miért ajánlom?

Ez az egyike azon kevés sorozatnak ami már az első 10 percében megfogott ami nálam ritka. Mivel tudott így megfogni? Hát az első gyilkosságot követő napon, mielőtt a főhőseink értesülnek az iskola rezidens szépségkirálynőjének haláláról órán a token kocka szereplőnk épp azt ecseteli az osztálynak miért lehetetlen egy slasher filmet sorozatként feldolgozni. Remélem mindenki érti a helyzet iróniáját, aki nem az nyugodtan érdeklődjön kommentben vagy az info@geekdomofhungary.com email címen!

II. ajánlás: Odaát

A már 2005 óta töretlenül futó Odaát című https://hu.wikipedia.org/wiki/Oda%C3%A1t sorozatnak néhány hete kezdődött a 15. és jelen hírek szerint befejező évada. A történet középpontjában két testvér Dean és Sam állnak, akiket anyjuk rejtélyes (khmm démoni okokból bekövetkezett) halála után apjuk nevel és emelett okít a szellem, démon, vérfarkas, vámpír és bármi egyéb nem emberi lények vadászata rejtelmeiben. Igazából a történetet ecsetelni egy 15 évadot megélt sorozatnál nem a legeffektívebb.

Hogy miért ajánlom?

Mert ha most elkezded is jó esélyed van rá, hogy kitart a következő Halloweenig. Viccet félretéve ideális sorozat olyanoknak akik szeretnek egy jó adag akciót a horrorjukban. A sorozat sok szempontból kicsit közelebb áll a Scooby Doo féle rejtély megoldáshoz, mint a hardcore horror filmekhez talán ez is az oka, hogy a két sorozatnak volt egy cross-over része néhány éve.

III. ajánlás: Vámpírnaplók

Érdekelne egy sorozat https://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1mp%C3%ADrnapl%C3%B3k ami olyan, mint a Twilight csak éppenséggel szórakoztató. Ez a sorozat jó eséllyel főleg a hölgy olvasók körében lesz népszerűbb, de szerintem remek szórakozást jelenthet bárki számára. A sorozat kipipálja a generic tini drámák összes szokásos közhelyeit. Szerelmi háromszög, iskolai dráma, nagyrészt inkompetens felnőttek.

Hogy miért ajánlom?

Csak néhány rész után már annyi különböző történetszálat futtat kiválóan a sorozat, hogy minden nézőnek lesz valami, amiért érdekli a következő epizód. Személyes kedvenc a helyi szerethető, de seggfej vámpír és a vámpírvadász történelem tanár epikus bromance. Van két spin-off sorozata ha megkedveled ami valljuk be sose árt mivel 8 évad is meglepően hamar el tud fogyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük